Agenda 21 Escolar Plus

Apps que poden fer de suport a les sortides de natura del centre, o també per a col·laborar en projectes de ciència ciutadana.

1.i-Naturalist

Una app per explorar i compartir les observacions del món natural en tot el món. Cada observació contribueix a conèixer millor la biodiversitat. A través de la plataforma persones científiques, especialistes i aficionats naturalistes poden aportar dades i observacions.

2.Naturalist d’Ornitho.

App relacionada amb el portal ornitho.cat, web dedicat a l’ntercanvi d’informació sobre observacions d’aus, mamífers, rèptils, libèl·lules, papapllones diurnes i nocturnes de Catalunya. És una iniciativa de l’Institut Català d’Ornitologia vinculada al “Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya” i promoguda pel departament de Medi Ambient i Habitatge i diverses entitats ornitològiques i naturalistes. L’App és molt senzilla, i està pensada per evitar la pèrdua de registres al portal, afavorint l’agilitat del procés des dels dispositius mòbils.

3.IAS-Tracker

Una app de ciència ciutadana per geolocalitzar les espècies invasores presents en el territori de Catalunya.

4.MEDMIS App

Una aplicació permet geo-referenciar les espècies invasores marines en un mapa col·laboratiu del Mar Mediterràni.

5.Arbres monumenals de Catalunya

Arbres Monumentals de Catalunya és una app per a amants de la natura, el senderisme, l’excursionisme i la muntanya, així com als aficionats a la botànica que vulguin conéixer els arbres singulars d’arreu de Catalunya i l’entorn que els envolta. Arbres permet consultar informació sobre més de 220 arbres i arbredes monumentals protegits o en procés de protecció arreu de Catalunya.

6.Arbol-app

Elaborada pel CSIC en col·laboració amb el Real Jardín Botánico, inclou 118 espècies d’arbres silvestres de la Península Ibèrica i les Illes Balears. No s’identifiquen amb una fotografía, si no que amb un sistema de claus d’identificació

7.Natura Local

Una App que ofereix sortides i excursions de senderisme, btt i cicloturisme a Catalunya, amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància del Patrimoni Natural Local, dels valors propis i dels valors que aporta a la nostra societat. Posa l’èmfasi en el territori, els seus paisatges i la seva gent, amb aportacions diverses i complementàries que van de la biologia, la geografia, a la informàtica i el disseny. Una eina per documentar-se i gaudir de les sortides a la natura.

8.Itinerannia

Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Caminar assaborint el territori, aquest és l’objectiu d’aquesta xarxa. L’app incorpora la informació de la Xarxa Itinerànnia: camins, punts d’interès, serveis, etc… Aquesta xarxa recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles per poder arribar a qualsevol racó, a qualsevol petit indret. La xarxa està formada pels actius naturals i culturals de tres àrees, que són els principals atractius dels visitants al nostre país, i permet caminar dels Pirineus fins al mar i del mar fins als Pirineus.

9.Parc a Taula

L’app té per finalitat promoure el desenvolupament econòmic al voltant dels parcs naturals. L’estratègia és donar reconeixement i visibilitat a aquells productes agrícoles, gastronòmics i artesanals elaborats en l’entorn dels parcs naturals de manera sostenible, vinculats per tant amb els valors de la naturalesa i la cultura del territori.

10.Eth Holet

La app Eth Holet ha estat desenvolupada com a eina d’educació ambiental,per a promoure el coneixement sobre la biodiversitat i la geografia del territori aranès. Eth Holet, pronunciat Er Ulet, és un follet de la mitologia aranesa. Representa l’esperit de la Natura i tot que viu amagat al bosc, ara el pots instal·lar al teu telèfon com a app per a guiar-te entre la biodiversitat de la Val d’Aran.

11.Deixa’t Guiar

Aquesta és l’aplicació del territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’hi troba la informació necessària per gaudir i conèixer el parc: rutes interpretades, punts d’interès, senders, la guia de serveis del territori i un joc interactiu per fer en família. App elaborada amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Generalitat de Catalunya.