Agenda 21 Escolar Plus

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d’accions i activitats.

Es considera que la primera recomanació oficial de nivell internacional que postula la necessitat d’utilitzar l’eina educativa com a resposta a la problemàtica ambiental és la Declaració sobre el Medi Humà, document final de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d’Estocolm del 5 al 16 de juny de 1972.

El document proposa com a objectiu de l’educació ambiental “que la població mundial prengui consciència del medi ambient i s’interessi per ell i pels problemes relacionats, i que compti amb els coneixements, les actituds, les aptituds, la motivació i el desig necessaris per treballar individualment i col·lectivament en la recerca de solucions als problemes actuals i per prevenir els que puguin aparèixer d’ara endavant.”

QUÈ US PROPOSEM?

El passat 17 de gener es va celebrar 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica, que vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó també de tots els agents implicats. Per afrontar el canvi climàtic i incentivar l’acció, la Cimera vol implicar a el màxim nombre possible sectors.

En representació de la Xarxa d’escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), un grup de joves va participar en aquesta Cimera i van llegir un Manifest que recollia els seus compromisos i les seves demandes als governs per fer front a la emergència climàtica.

Us adjuntem AQUÍ el manifest que van realitzar el i les joves participants i el que us proposem, és:

  • Feu algun treball als vostres centres amb aquest manifest
  • El compartiu
  • Afegiu els vostres compromisos d’acció de centre

I ho pugueu compartir a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram…) sempre posant les paraules clau #diamundialeducacioambiental, #EducacioAmbiental, #escolessostenibles, #EA26

Notícia Generalitat de Catalunya