El 26 de gener celebrem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. L’Educació Ambiental es va definir com a eina educativa en resposta a la problemàtica ambiental en la Conferència de Nacions Unides sore el Medi Humà del 1972, per la seva capacitat d’aconseguir “que la població mundial prengui consciència del medi ambient i s’interessi per ell i pels problemes relacionats, i que compti amb els coneixements, les actituds, les aptituds, la motivació i el desig necessaris per treballar individualment i col·lectivament en la recerca de solucions als problemes actuals i per prevenir els que puguin aparèixer d’ara endavant.” El 1975, el Seminari Internacional d’Educació Ambiental de Belgrad, en el que van participar més de 70 països, va declarar aquesta efemèride, i també va establir els principis de l’educació ambiental en el marc dels programes de les Nacions Unides.
Us proposem dues activitats per aquesta jornada de celebració, discussió i reflexió:
Podeu assistir a la primera sessió de treball del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) el dia 26 de gener.
Hi participarà el Dr. Esteve Corbera, investigador ICREA, ICTA-UAB i s’iniciarà el procés de participació. Les Inscripcions ja són obertes al web del Congrés, on també podreu trobar altres formes de participar i el calendari de totes les sessions. Si us vàreu rdre la sessió inaugural, que va tenir lloc el dia 27 de novembre i on es van assentar les bases per al procés de discussió, encara la podeu veure aquí.
Estigueu atents al Twitter de @Edu_ambiental de #EA26, cada dia 26!
# EA26 és una iniciativa posada en marxa amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental per impulsar el desenvolupament d’aquesta matèria des de la xarxes socials. Es tracta d’una idea en construcció permanent, que compta amb les aportacions dels educadors i educadores ambientals. Proposa, des 2014, que el dia 26 de cada mes, entre les 18 i les 19 hores, les persones interessades en l’educació ambiental es trobin per compartir reflexions, experiències, projectes de futur relacionats amb la comunicació, sensibilització, participació i educació ambiental , tal com recomana el Llibre Blanc de l’Educació Ambiental.
En el seu perfil ens anuncien, a més, de la celebració del II premi d’educació ambiental Restarem a l’espera de més notícies!