Agenda 21 Escolar Plus

Aturem l’erosió del terra, salvem el nostre futur

El Dia Mundial del Sòl 2019 (#WorldSoilDay) i la seva campanya “Aturem l’erosió de terra, salvem el nostre futur” pretén conscienciar sobre la importància de mantenir ecosistemes saludables i el benestar humà, abordant els reptes creixents en la gestió de terra i augmentant la consciència sobre els sòls i encoratjant als governs, organitzacions, comunitats i persones de tot el món a que es comprometin a millorar de manera proactiva la salut de terra.

L’origen del Dia Mundial de l’Sòl (WSD) se celebra anualment cada 5 de desembre des de 2014, any en el qual l’ONU va designar aquesta data a proposta de la FAO un any enrere.

 Aquí us deixem el vídeo d’enguany:

Com a escoles verdes sovint parlem de biodiversitat, de residus, consum, aigua, … però massa poques vegades ens recordem d’un recurs tan important i bàsic com el sòl… ell ens sosté en el sentit més ampli de la paraula, emmagatzema aigua, és origen i fonament de la vida vegetal i per tant també animal, … Observem-lo, analitzem-lo, respectem-lo i estimem-lo. Tornem a fer permeables els nostres patis, fem horts als nostres centres i compostem tan com puguem. Aprofitem l’efemèride del 5 de desembre per posar en valor aquest recurs tan important.

Nosaltres aprofitem també per deixar-vos alguns recursos que us poden resultar ben útils si considereu la possibilitat d’endinsar-vos en aquest món:

 

QUÈ PODEM FER A L’ESCOLA?

FEM HORTS ALS NOSTRES CENTRES

COMPOSTATGE