Agenda 21 Escolar Plus

Diumenge 5 de març es commemora el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una bona ocasió per conscienciar i fer partíceps als centres escolars, alumnes i famílies en la celebració d’aquesta data per reflexionar sobre la necessitat de fer un ús eficient de l’energia com a camí per aconseguir un futur més sostenible.

L’origen d’aquesta celebració es remunta al 1998 en què va tenir lloc la Primera Conferència Internacional de l’Eficiència Energètica per debatre sobre la crisi de l’energia, l’eficiència energètica i les possibles solucions. En aquella trobada es va decidir establir una data per recordar a la població mundial la importància de fer un ús eficient de l’energia i reflexionar al voltant de la diversificació energètica, la reducció dels combustibles fóssils i l’ús de les energies renovables.

L’eficiència energètica no és més que l’ús intel·ligent de l’energia que ens envolta. Ja sigui l’electricitat, la calor, l’aigua … Són diferents tipus de fonts d’energia que solem emprar, però que fem servir a la babalà i de vegades, no coneixem les diferents formes eficients de les servir. Com podem ser eficients energèticament a l’escola?

ENERGIA

  • Consulteu si la potència contractada és la correcta
  • Feu una ecoauditoria energètica al centre: utilitzeu bombetes de baix consum, aprofiteu la llum natural.
  • Aparells electrònics: compreu-los de baix consum (amb eficiència A, A + o A ++), i desendolleu-los quan no s’utilitzen: podeu instal·lar regletes amb interruptor per a facilitar aquesta tasca.
  • Fer el canvi d’empresa proveïdora d’energia a una que tingui energia verda.
  • Aïllament del centre escolar: milloreu el segellat de les finestres.

TRANSPORT: utilitzeu i promoveu el transport públic, l’anar a peu o la bicicleta entre el vostre alumnat.

ESCOMBRARIES: separeu per a reciclar.