Agenda 21 Escolar Plus

Aquest 2020 ha estat un any difícil, i aquest primer trimestre realment complicat. Us volem desitjar un bon nadal i aprofitar per donar-vos alguns consells per a que gaudiu de les festes de la forma més sostenible i saludable possible:

  • Apostem pel consum responsable: pensem bé que regalem, comprem amb temps i mirem de fer regals útils. També podem pensar en fer regals no materials, com entrades a esdeveniments culturals, tallers, cursos, sortides a la natura… Prioritzem el comerç i els productes locals, fets amb materials obtinguts de la manera més sostenible possible i el màxim de naturals. Aquí teniu un decàleg de consum responsable al nadal.
  • Mengem de forma sostenible:evitem el consum de productes no locals i el malbaratament alimentari, ajustant la quantitat de menjar que cuinem i reaprofitant el que sobri. Aquí teniu algunes idees per aprofitar les sobres de nadal.
  • Evitem la decoració insostenible: per a gaudir de l’esperit de les festes i tenir la casa ben engalanada no ens cal comprar objectes de plàstic o material viu. Pot ser molt més divertit aprofitar els productes de rebuig o elements naturals i fer entre totes les decoracions més originals. El resultat serà preciós i haurem gaudit d’un temps en família. Aquí teniu 4 decoracions de nadal amb papiroflèxia. En aquesta pàgina webteniu algunes idees per a fer arbres sostenibles, targetes de felicitació… També podem embolicar de forma més sostenible els regals de nadal!