Agenda 21 Escolar Plus

En el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible 2021, des de l’Ajuntament de Sabadell i amb la col·laboració d’Ecoserveis, es programen dos cafès-diàleg e en format virtual sobre el paper de les dones en la nova realitat del mercat energètic. Es tracta de un cafè-Diàleg Intergeneracional entre dues dones del sector, amb un model dinàmic i fluid que facilita la participació dels assistents, i amb l’objectiu principal d’apropar dones expertes del sector amb dones joves en formació o partícips de projectes innovadors i/o transformadors.

Primera sessió – El paper de la dona en la creació d’una Transició Energètica Justa.

27 d’octubre, de 10 a 11:15 h

La transició energètica és un tema d’actualitat, amb l’esperança que ens aproparà a un model energètic més democràtic i just. La transició d’un sistema energètic lligat al carboni a un sistema basat en energies renovables ens dóna la possibilitat de re-imaginar un model energètic més just i democràtic. Però el canvi de tecnologia no porta a un canvi de model si no tenim en compte la part social. Així doncs, què entenem per transició energètica justa i com podem aconseguir-la? Quin rol té la dona?

Participaran Alba del Campo, assessora en Transició Energètica a l’Ajuntament de Cádiz i Gaia d’Elia, enginyera amb vessant social i coordinadora de Batec (Pol Cooperatiu per a la Transició Energètica de Barcelona).

Enllaç al Zoom Cafè dia 27

Segona sessió – La Pobresa Energètica: perquè afecta més a les dones i accions que es duen a terme

28 d’octubre, de 10 a 11:15 h

Debatrem al respecte del per què les dones son les més afectades per la Pobresa Energètica. Deixant la teoria a una banda, escoltem una conversa entra una dona experta en pobresa energètica i una dona afectada per la mateixa, i reflexionem sobre com es pot canviar el sistema i què s’està fent actualment per la mitigació de la mateixa, davant de la nova realitat dels mercats energètics.

Participaran Isabel Vilaseca, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Cecilia Villalobos, persona afectada per la Pobresa Energètica.

Enllaç al Zoom Cafè dia 28.