Agenda 21 Escolar Plus

Educaclima és un web que ofereix recursos per a treballar el canvi climàtic i la sostenibilitat a l’escola, amb alumnat de 3 a 18, creada per professorat i per al professorat. La Comunidad #PorElClima i Educaclima llancen un concurs Escolares #porleclima per a l’alumnat de 4t de Primària fins a 2n de Batxillerat. El repte consisteix a trobar la fórmula per conscienciar els adults sobre la importància d’actuar davant de l’emergència climàtica. Es convoca als estudiants de tot l’estat a ajudar a persuadir els adults i a buscar la clau perquè la societat en el seu conjunt canviï. Les persones només necessitem un “clic” per adonar-nos de la importància que tenen les accions individuals i el consum.

Què es demana?

Treballs fets per l’alumnat que tinguin la força suficient per aconseguir un canvi d’actitud en els adults, que els faci comprendre que han de sumar-se cada dia a l’acció climàtica. Els treballs són lliures: vídeos, redaccions, obres de teatre, jocs de taula, enquestes, cançons … qualsevol idea és benvinguda si compleix amb l’objectiu.

Qui pot presentar-se?

Qualsevol alumne o alumna que cursi des de 4t de Primària fins a 2n de Batxillerat, comptant amb l’ajuda de personal docent per donar un cop mà. Hi ha diverses categories:

  • Alumnes entre 4t i 6è de Primària: treball lliure col·lectiu amb l’ajuda d’un professor.
  • Alumnes entre 1r i 4ºde ESO, poden participar en dues categories: projecte individual lliure o projecte col·lectiu. També poden ser guiats per un professor o professora.
  • Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, poden fer-ho també en dues categories: individual i col·lectiva, amb l’ajuda d’un professor o professora, si així ho requereixen.

També alumnat que estigui cursant el cicle de Formació Professional Bàsica, que competiran en la mateixa categoria que els alumnes d’ESO.

Quins són els premis?

S’ofereixen diferents premis per a cada categoria:

Els alumnes i les alumnes que guanyin el treball individual optaran al premi d’una bicicleta elèctrica. Els estudiants guanyadors dels treballs col·lectius aconseguiran un viatge a un parc natural, a una instal·lació d’energia eòlica, solar o una excursió de caràcter climàtic, depenent d’on se situï el centre guanyador.

Els col·legis i instituts podran optar a un o diversos premis dels que s’ofereixin.

En el catàleg de premis s’inclou:

  • Un mini aerogenerador.
  • Una auditoria energètica.
  • Una auditoria de petjada de carboni de centre.
  • Una auditoria de ODS de centre.
  • Cartelleria climàtica.
  • Un aparcament de bicicletes.
  • Material didàctic, jocs, etc.

I els professors i professores guanyadors es beneficiaran d’una beca en formació sobre canvi climàtic.

Gran esdeveniment

Com a colofó ​​a l’concurs tindrà lloc el lliurament de premis a la qual assistiran personalitats de el món de l’esport, cultura, empresa, ciència, societat civil, etc. A la xerrada hi participarà l’alumnat guanyador i el professorat que els ha guiat en la realització dels seus projectes.

Termini

El termini per les presentacions és el 3 d’abril de 2020. Teniu tota la informació a: Escolares #porleclima