Agenda 21 Escolar Plus

Els recents informes sobre l’estat de la biodiversitat de l’IPBES i sobre l’escalfament global d’1,5 °C de l’IPCC, el grup d’experts de l’ONU sobre canvi climàtic, alerten d’un rumb que porta al deteriorament d’un gran nombre d’ecosistemes, tant terrestres com marins, així com a l’extinció d’1 milió d’espècies que es troben greument amenaçades per l’activitat humana. A Catalunya concretament, el darrer Informe sobre l’estat del Medi Ambient indica que seguim perdent biodiversitat a un ritme preocupant.

El passat 7 de maig, el Govern de la Generalitat ja va declarar l’estat d’Emergència climàtica, i tot i que no va presentar un calendari d’accions concretes, ja va manifestar que veu amb preocupació els impactes que el canvi climàtic té i tindrà a Catalunya i arreu del planeta, i entén que és necessari prendre una major consciència del perill que representa, tal i com la comunitat científica està alertant de forma continuada.

QUÈ PODEM FER LES ESCOLES?

Hi ha moltes escoles que estan proposant diverses activitats durant tota la setmana, tot i que el dia CLAU és el divendres 27 de setembre, quan hi ha la VAGA PEL CLIMA.

Us animem a que com a escola us pugueu adherir al manifest, que és un pas molt senzill, i el mateix divendres pugueu fer una aturada per a llegir-lo, proposant per exemple que tothom vagi amb samarreta verda:

També us podeu adherir a les diferents accions que se’estan fent durant la setmana.

MANIFESTACIÓ EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

La manifestació es celebrarà el divendres 27 de setembre a Barcelona. Us animem a que pugueu convidar a les famílies a participar-hi: