Agenda 21 Escolar Plus

Durant el mes de desembre de 2020 s’ha desenvolupat el  projecte Joguines Responsables a Sabadell, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell, amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el consum responsable de joguines als infants de cicle superior de les escoles Joan Montllor, Font Rosella, Vedruna Immaculada, Sant Julià i Amadeu Vives. En total han estat 11 grups d’estudiants els qui han participat en aquest projecte.

Com a resultat de les diferents activitats, els estudiants han elaborat una guia per compartir amb la resta de la població tot el que han après i com podem, amb petites accions, ser consumidors/es més responsables.

Tot i que el consum responsable poc a poc es va fent més habitual en les nostres pràctiques, encara no és gaire freqüent parlar de consum responsable de joguines. Per això, és tan habitual veure tantíssimes joguines oblidades a les habitacions dels infants. La quantitat d’energia i materials que s’utilitzen per fabricar-les, el procés i localització de la seva fabricació i les implicacions de la seva gestió com a residu, fan urgent que repensem la nostra manera de consumir joguines, com podem allargar la seva vida útil i quin tipus de joguines adquirim.

En aquesta guia hi trobareu algunes de les opcions entorn el consum responsable de joguines a la ciutat de Sabadell, així com diferents informacions que permetran plantejar-nos alternatives de consum entorn aquest àmbit.

Podeu descarregar la guia fent clic  AQUÍ.