Agenda 21 Escolar Plus

En la tretzena edició, el guardó reconeix la contribució de la investigadora argentina a la comprensió del paper de la biodiversitat en els ecosistemes.

Des del 2004 la Generalitat atorga aquest premi en memòria del professor Ramon Margalef, considerat un dels màxims exponents de l’ecologia a escala mundial

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lliurar el dia 24 d’octubre el Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2017 a la doctora argentina Sandra Díaz, investigadora experta en l’estudi de l’impacte del canvi ambiental global sobre la biodiversitat regional dels ecosistemes vegetals.

Pionera del concepte de diversitat funcional La doctora Sandra Díaz ha estat distingida pel jurat com una de les científiques més influents del món. Concretament, ha reconegut “el seu paper protagonista i pioner en el desenvolupament teòric i la implementació pràctica del concepte de diversitat funcional”, així com “les eines que ha desenvolupat per a la implementació metodològica del concepte i la seva aplicació empírica”.

Per tant, distingeix la seva contribució a l’avanç de l’ecologia fonamental, i la considera una de les millors expertes mundials en la matèria.

Díaz és doctora en ciències biològiques (cum laude) el 1989 a la Universitat Nacional de Córdoba.

El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), considerat un dels màxims exponents mundials, reconegut per la seva contribució en la tasca científica i intel·lectual en el camp de l’ecologia moderna.