Agenda 21 Escolar Plus

S’apropa la Setmana de la Natura, que aquest any serà del 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient), i es proposem que hi participeu d’alguna de les següents maneres:

  1. Des del vostre centre podeu organitzar una activitati penjar-la a la web a través del següent formulari(teniu temps fins el 10 de maig). Es revisarà la informació penjada i si tot és correcte, es publicarà en un termini de dos o tres dies laborables. Tot seguit, la organització de la setmana de la natura us farà arribar per correu postal els braçalets #setmananatura per repartir entre els participants el dia de l’activitat. Demanen que escriviu a info@setmananatura.cat quan els hagueu rebut!
  2. Una altra forma de participar és escollir una o diverses activitatsi assistir-hi durant la setmana, posant-vos en contacte amb l’entitat organitzadora. Aquí teniu un llistat d’activitats.
  3. Indispensable per garantir l’èxit de la setmana, també podeu donar a conèixer la campanyaa les persones i col·lectius del vostre entorn: des del boca-orella, utilitzant el hastag #setmananatura a xarxes socials o promovent l’organització d’activitats al vostre municipi!

Teniu més informació sobre com participar en aquesta pàgina web de la Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN). La XCN promou la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic i la gestió sostenible del territori, mitjançant la participació i implicació social, representant i donant suport a les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental de Catalunya. Promou la implicació ciutadana en la conservació de la natura, i per això s’organitzen diferents campanyes per apropar el coneixement sobre les entitats ambientals a tothom.

En aquests moments de pandèmia encara ens adonem més de la importància de reconnectar amb la natura de la que formem part, i d’entendre que la nostra salut i la seva són una mateixa cosa. Al voltant del dia mundial del Medi Ambient, 5 de juny, s’organitza la Setmana de la Natura per promoure accions a favor de la conservació de la natura i donar a conèixer les entitats ambientals a la ciutadania, esdeveniment que culminarà amb la Ultra Clean Marathon, una cursa sostenible i solidària per captar fons per als projectes de conservació de les entitats d’arreu de Catalunya.